Menu openen

Spuiterijen

Spuiterijen

Hier vindt u alle filters voor de luchtbehandeling in autospuiterijen en spuitcabines.

actief koolfilters

koolplaten

Verkrijgbaar in 16 tot 23 mm dikte, in de afmetingen 300 x 600 of 600 x 600 mm. Geschikt voor 140 tot 300 kuub per plaat. De aanvangs- en eindweerstand is 170 Pascal.

draadframe filters

draadframe filters

We hebben diverse soorten draadframe filters uit voorraad leverbaar. Filters met speciale afmetingen of van afwijkend materiaal maken we voor u op maat in onze eigen productiehal.

Draadframe filters produceren wij in de volgende filterklassen:

  • G2
  • G3
  • G4
  • M5
  • M6

filtermedia

VNF-290 (G3)

Filtrair filters geschikt als voorfilter of groffilter in ventilatie- en luchtbehandelingssystemen. Uitwasbaar. Iets dikker dan de CT15-350, waardoor het filter een nog hogere stofvangcapaciteit en aanvangsweerstand heeft.

Filterklasse G3.

inbouwframes

inbouwframes

Inbouwframes voor het plaatsen van verschillende soorten filters. Custom made oplossingen op aanvraag.

paneelfilters

G-box

Voordelige wegwerpfilters voor gebruik in koel-, verwarmings- en ventilatiesystemen. Ontworpen voor licht industriële en commerciële toepassingen. Glasvezel medium, verlijmd in een stevig kartonnen raam. Verkrijgbaar in filterklasse G2 en G3. 

Z-box G4

Z-box filters worden met name gebruikt in computerventilatiesystemen, als voorfiltratie voor schone werkbanken, in de levensmiddelen- en agroindustrie en in ventilatiesystemen voor de electronische industrie. Filterklasse G4.

Z-box M5

Vergelijkbaar met de Z-box G4, maar met een hoger rendement en een hogere aanvangs- en eindweerstand.

Filterklasse M5

plafondfilters

FF-500 G (M5)

Fijnfiltermedium voor gebruik in spuitcabines. Laatste barriere in het filtratieproces van de luchtinlaat, wat voorkomt dat stofdeeltjes de lak beschadigen. Garandeert een constante luchtstroom in de spuitcabine. Filterklasse M5.

CC-600 G (M5)

Fijnfiltermedium bestand tegen hoge temperaturen, tot 180 graden Celsius. Hogere stofvangcapaciteit en efficiëntie dan de FF-560 GX. Voldoet aan de hoge eisen die Daimler-Chrysler en Volkswagen aan hun spuiterijen stellen. Filterklasse M5.

FF-560 GX (M5)

Identiek aan de FF-500 G, maar bestand tegen temperaturen tot 180 graden Celsius zonder effectiviteitsverlies. Hogere stofvangcapaciteit dan de FF-500 G. Filterklasse M5.

CC-660 G (M6)

Vergelijkbaar met de CC-600 G (M5), maar met een nog hogere gemiddelde efficiëntie en aanvangsweerstand op het filter. Filterklasse M6.

verfvangfilters

paintstop groen

Speciaal ontworpen voor het afvangen van verfnevel in spuitruimten. Hoge opnamecapaciteit en een geringe toename van de weerstand, zelfs bij sterke vervuiling.

   

paintstop oranje

Speciaal ontworpen voor sneldrogende en watergedragen lakken. Door het toegevoegde stofbindmiddel en de verzwaarde filtersconstructie ontstaat een zeer hoog vangrendement.

Binks/Andreaefilter

Hoogwaardige papieren wegwerpfilters van Binks met een drie tot vijf maal langere levensduur dan vergelijkbare filters.

paint arrestor

Droge filters die de verfdeeltjes van de spuitnevel opvangen voordat ze de luchtafvoer bereiken. Gemaakt van uitgerekt papier en polyester. 

labyrint systeem

Dit herbruikbare filter bestaat uit twee profielen. De zware deeltjes slaan neer in de hoeken van het onderste profiel, dat eenvoudig te reinigen is. Het rendement is gelijk aan paintstop.

zakkenfilters

FSH synthetische filters

Hoogwaardige filters van eigen fabrikaat met een groot filteroppervlak, een lange standtijd en lage aanvangsweerstand. Dubbele stiknaden garanderen een goede werking. Filterklasse G3 tot en met F8.

rigid pocketfilter PP (G4)

Hoogwaardige zakkenfilter van Filtrair met stijve zakken. Vrijwel geen stofdoorslag en zeer hoge stofvangstcapacitiet. Geen last van roestvorming en zeer geschikt voor vochtige omgevingen.

Filterklasse G4.

rigid pocketfilter PM (F7)

Hoogwaardige zakkenfilter van Filtrair met stijve zakken. Vrijwel geen stofdoorslag en zeer hoge stofvangstcapacitiet. Geen last van roestvorming en zeer geschikt voor vochtige omgevingen.

Filterklasse F7.

plusAir

Geschikt voor vochtige omstandigheden. De geringe weerstand zorgt voor lage operationele kosten. Door de hoge stofvangcapaciteit zeer geschikt als voorfilter. Filterklasse G4, F5, F6 en F7.

Klantervaringen

"Filterservice is al jaren onze partner! Dit komt mede door de uitstekende service en snelle, betrouwbare levering. "

Bekijk alle klantervaringen