Menu openen

WTW

WTW-filters

FSH levert standaard luchtfilters voor warmte-terugwin-installaties en maakt op verzoek filters voor vrijwel elk luchtbehandelingssysteem.

Kwaliteit
Onze filters worden gemaakt van hoogwaardige polyestervezels, die tijdens de productie aan een zijde wordt verwarmd. De vezels versmelten daarbij voor een deel, waardoor het filterrendement omhoog gaat. De opbouw zorgt er eveneens voor dat er binnen afzienbare tijd een stofcake in het filter ontstaat. Deze laag is gunstig voor het rendement van het filter en zorgt ervoor dat de WTW-unit beter beschermd is tegen schadelijke deeltjes. 

Vervang uw WTW-filter regelmatig
Hoewel het aantrekkelijk lijkt om de filters in WTW-installaties na verloop van tijd zelf te reinigen, raden wij dit ten zeerste af. Wanneer luchtfilters gewassen of met een stofzuiger schoon gezogen worden, raakt de structuur van de filters beschadigd. Dit tast de effectiviteit aan en zorgt ervoor dat de WTW-unit meer te lijden heeft van stofdeeltjes. 

Ook kan een wasbeurt niet voorkomen dat micro-organismen zich in het filter verzamelen en zich vermenigvuldigen. Een bacteriekolonie in een luchtbehandelingssysteem komt de kwaliteit van de gezuiverde lucht niet ten goede. 

Wij raden u daarom aan om de filters van uw WTW-installatie regelmatig te vervangen en niet opnieuw te gebruiken. 

Dé oplossing voor stankoverlast uit uw houtkachel of openhaard
Heeft u last van stank in uw woning via uw WTW-unit? Vaak komt dit door stank vanuit een houtkachel, openhaard of vanuit uw naaste omgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een industriegebied of een paarden- en varkensstal. Gelukkig hebben we hiervoor dé oplossing: WTW-Carbon combifilter 600. U sluit deze aanvoudig aan na de WTW-unit op het toevoer kanaal. Meer weten? Neem gerust contact op. 

Vragen?
Voor vragen over filters kunt u terecht bij onze medewerkers. Zij adviseren u graag welk type het meest geschikt is voor uw systeem.

EPA/HEPA filters

EPA filters

Filtermedium van microglasvezel, behuizing van MDF of metaal. Standaardmaten uit voorraad leverbaar, afwijkende afmetingen beschikbaar op aanvraag. Filterklasse E10 tot en met E12.

HEPA filters

Zeer fijn filtermedium van microglasvezel, behuizing van MDF of metaal. Standaardmaten uit voorraad leverbaar, afwijkende afmetingen beschikbaar op aanvraag. Filterklasse H13 en H14.

compactfilters

MP-box

Hoogwaardig glasvezel medium.


Filterklasse M5 en F7


De MP-box is een compactfilter dat is uitgevoerd met een gegalvaniseerd stalen frame.


Standaard diktes zijn: 20, 25, 45 en 95 mm.

M-cel

Hoogwaardig glasvezel medium.

Filterklasse M6 tot en met F9.

Het M-cel filter heeft een inbouwdiepte van 100 mm. en een header van 25 mm. dik.

Beschikbare afmetingen zijn:

 • 287x592x100 mm.
 • 490x592x100 mm.
 • 592x592x100 mm.

V-cel

Hoogwaardig glasvezel medium.

Filterklasse M6 tot en met F9.

Het M-cel filter heeft een inbouwdiepte van 292 mm. en een header van 25 mm. dik.

Beschikbare afmetingen zijn:

 • 287x592x292 mm.
 • 490x592x292 mm.
 • 592x592x292 mm.

.

draadframe filters

draadframe filters

We hebben diverse soorten draadframe filters uit voorraad leverbaar. Filters met speciale afmetingen of van afwijkend materiaal maken we voor u op maat in onze eigen productiehal.

Draadframe filters produceren wij in de volgende filterklassen:

 • G2
 • G3
 • G4
 • M5
 • M6

filtermedia

C15-150 (G2)

Filtrair filters geschikt als voorfilter of groffilter in ventilatie- en luchtbehandelingssystemen. Uitwasbaar. Ook geschikt als voorfilter in autospuiterijen of in machinekamers van schepen.

Filterklasse G2.

Standaard rollen: 1,00 x 40 m. en 2,00 x 40 m.

CT15-350 / 500

Voor- en nafilters van Filtrair geschikt voor het reinigen van inlaatlucht onder zware omstandigheden in fabrieken, machinekamers en koelruimten. De filters zijn uitwasbaar en combineren hoge stofvangcapaciteit met een lage weerstand.

Filterklasse G3 (350) en G4 (500).

VNF-290 (G3)

Filtrair filters geschikt als voorfilter of groffilter in ventilatie- en luchtbehandelingssystemen. Uitwasbaar. Iets dikker dan de CT15-350, waardoor het filter een nog hogere stofvangcapaciteit en aanvangsweerstand heeft.

Filterklasse G3.

PSF-300 (G4)

Filtrair filters geschikt als voorfilter of groffilter in ventilatie- en luchtbehandelingssystemen. Met name geschikt voor grote volumes zwaar vervuilde lucht in industriële omgevingen. Filterklasse G4.

inbouwframes

inbouwframes

Inbouwframes voor het plaatsen van verschillende soorten filters. Custom made oplossingen op aanvraag.

paneelfilters

Z-box M5

Vergelijkbaar met de Z-box G4, maar met een hoger rendement en een hogere aanvangs- en eindweerstand.

Filterklasse M5

Z-box Metal

Gevouwen filter met stevig verzinkt stalen frame. Met name geschikt voor gebruik onder zware omstadigheden en op plaatsen met een hoge luchtvochtigheid. Leverbaar in verschillende maten en diktes. Filterklasse G2 tot en met F7.

zakkenfilters

FSH synthetische filters

Hoogwaardige filters van eigen fabrikaat met een groot filteroppervlak, een lange standtijd en lage aanvangsweerstand. Dubbele stiknaden garanderen een goede werking. Filterklasse G3 tot en met F8.

rigid pocketfilter PP (G4)

Hoogwaardige zakkenfilter van Filtrair met stijve zakken. Vrijwel geen stofdoorslag en zeer hoge stofvangstcapacitiet. Geen last van roestvorming en zeer geschikt voor vochtige omgevingen.

Filterklasse G4.

rigid pocketfilter PF (M5)

Hoogwaardige zakkenfilter van Filtrair met stijve zakken. Vrijwel geen stofdoorslag en zeer hoge stofvangstcapacitiet. Geen last van roestvorming en zeer geschikt voor vochtige omgevingen.

Filterklasse M5.

rigid pocketfilter PT (M6)

Hoogwaardige zakkenfilter van Filtrair met stijve zakken. Vrijwel geen stofdoorslag en zeer hoge stofvangstcapacitiet. Geen last van roestvorming en zeer geschikt voor vochtige omgevingen.

Filterklasse M6.

Klantervaringen

"goede service, correcte levering, bij telefonische vragen goed geholpen. lekkere koeke van vertegenwoordiger. bestellijst op ... "

Bekijk alle klantervaringen