Menu openen

Utiliteit

Utiliteit

Filters voor ziekenhuizen, sportzalen, zwembaden, kantoren en andere publieke gebouwen.

actief koolfilters

Koolcilinders

Cilinders met een omtrek van 150 mm, verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Koolinhoud van 1 tot 2,4 kilogram, geschikt voor 100 tot 220 kuub per patroon. De aanvangs- en eindweerstand is 200 Pascal. 

koolmatten

Op de rol of op maat gesneden, met een dikte van 5, 10 of 15 mm. Maximale afmeting van de koolmatten is 1,30 x 10 meter. Maximale hoeveelheid lucht is 800 kuub per vierkante meter. De aanvangs- en eindweerstand is 15 Pascal.

koolstofcassette

Dikte tussen 25 en 150 mm, neem contact met ons op voor informatie over afmetingen en filtercapaciteit.

los gestort kool

Los gestort kool in 2 en 3 mm dikke korrels. De onbewerkte RB-2 en de geïmpregneerde kool RBAA-2 zorgen voor lucht met een hoog zuurgehalte. Om de juiste standtijd en weerstand van de kool te behouden, is een goed voorfilter noodzakelijk. Dit voorkomt dat de kool dichtslibt. 

EPA/HEPA filters

EPA filters

Filtermedium van microglasvezel, behuizing van MDF of metaal. Standaardmaten uit voorraad leverbaar, afwijkende afmetingen beschikbaar op aanvraag. Filterklasse E10 tot en met E12.

HEPA filters

Zeer fijn filtermedium van microglasvezel, behuizing van MDF of metaal. Standaardmaten uit voorraad leverbaar, afwijkende afmetingen beschikbaar op aanvraag. Filterklasse H13 en H14.

compactfilters

MP-box

Hoogwaardig glasvezel medium.


Filterklasse M5 en F7


De MP-box is een compactfilter dat is uitgevoerd met een gegalvaniseerd stalen frame.


Standaard diktes zijn: 20, 25, 45 en 95 mm.

M-cel

Hoogwaardig glasvezel medium.

Filterklasse M6 tot en met F9.

Het M-cel filter heeft een inbouwdiepte van 100 mm. en een header van 25 mm. dik.

Beschikbare afmetingen zijn:

 • 287x592x100 mm.
 • 490x592x100 mm.
 • 592x592x100 mm.

V-cel

Hoogwaardig glasvezel medium.

Filterklasse M6 tot en met F9.

Het M-cel filter heeft een inbouwdiepte van 292 mm. en een header van 25 mm. dik.

Beschikbare afmetingen zijn:

 • 287x592x292 mm.
 • 490x592x292 mm.
 • 592x592x292 mm.

.

draadframe filters

draadframe filters

We hebben diverse soorten draadframe filters uit voorraad leverbaar. Filters met speciale afmetingen of van afwijkend materiaal maken we voor u op maat in onze eigen productiehal.

Draadframe filters produceren wij in de volgende filterklassen:

 • G2
 • G3
 • G4
 • M5
 • M6

filtermedia

C15-150 (G2)

Filtrair filters geschikt als voorfilter of groffilter in ventilatie- en luchtbehandelingssystemen. Uitwasbaar. Ook geschikt als voorfilter in autospuiterijen of in machinekamers van schepen.

Filterklasse G2.

Standaard rollen: 1,00 x 40 m. en 2,00 x 40 m.

CT15-350 / 500

Voor- en nafilters van Filtrair geschikt voor het reinigen van inlaatlucht onder zware omstandigheden in fabrieken, machinekamers en koelruimten. De filters zijn uitwasbaar en combineren hoge stofvangcapaciteit met een lage weerstand.

Filterklasse G3 (350) en G4 (500).

VNF-290 (G3)

Filtrair filters geschikt als voorfilter of groffilter in ventilatie- en luchtbehandelingssystemen. Uitwasbaar. Iets dikker dan de CT15-350, waardoor het filter een nog hogere stofvangcapaciteit en aanvangsweerstand heeft.

Filterklasse G3.

PSF-300 (G4)

Filtrair filters geschikt als voorfilter of groffilter in ventilatie- en luchtbehandelingssystemen. Met name geschikt voor grote volumes zwaar vervuilde lucht in industriële omgevingen. Filterklasse G4.

inbouwframes

inbouwframes

Inbouwframes voor het plaatsen van verschillende soorten filters. Custom made oplossingen op aanvraag.

paneelfilters

G-box

Voordelige wegwerpfilters voor gebruik in koel-, verwarmings- en ventilatiesystemen. Ontworpen voor licht industriële en commerciële toepassingen. Glasvezel medium, verlijmd in een stevig kartonnen raam. Verkrijgbaar in filterklasse G2 en G3. 

Z-box G4

Z-box filters worden met name gebruikt in computerventilatiesystemen, als voorfiltratie voor schone werkbanken, in de levensmiddelen- en agroindustrie en in ventilatiesystemen voor de electronische industrie. Filterklasse G4.

Z-box M5

Vergelijkbaar met de Z-box G4, maar met een hoger rendement en een hogere aanvangs- en eindweerstand.

Filterklasse M5

Z-box Metal

Gevouwen filter met stevig verzinkt stalen frame. Met name geschikt voor gebruik onder zware omstadigheden en op plaatsen met een hoge luchtvochtigheid. Leverbaar in verschillende maten en diktes. Filterklasse G2 tot en met F7.

zakkenfilters

FSH synthetische filters

Hoogwaardige filters van eigen fabrikaat met een groot filteroppervlak, een lange standtijd en lage aanvangsweerstand. Dubbele stiknaden garanderen een goede werking. Filterklasse G3 tot en met F8.

rigid pocketfilter PP (G4)

Hoogwaardige zakkenfilter van Filtrair met stijve zakken. Vrijwel geen stofdoorslag en zeer hoge stofvangstcapacitiet. Geen last van roestvorming en zeer geschikt voor vochtige omgevingen.

Filterklasse G4.

rigid pocketfilter PF (M5)

Hoogwaardige zakkenfilter van Filtrair met stijve zakken. Vrijwel geen stofdoorslag en zeer hoge stofvangstcapacitiet. Geen last van roestvorming en zeer geschikt voor vochtige omgevingen.

Filterklasse M5.

rigid pocketfilter PT (M6)

Hoogwaardige zakkenfilter van Filtrair met stijve zakken. Vrijwel geen stofdoorslag en zeer hoge stofvangstcapacitiet. Geen last van roestvorming en zeer geschikt voor vochtige omgevingen.

Filterklasse M6.

plusAir

Geschikt voor vochtige omstandigheden. De geringe weerstand zorgt voor lage operationele kosten. Door de hoge stofvangcapaciteit zeer geschikt als voorfilter. Filterklasse G4, F5, F6 en F7.

Klantervaringen

"zij leveren goede kwaliteit filters, alleen de leveringen hebben soms wat tijd nodig om geleverd te worden. het totale assorti... "

Bekijk alle klantervaringen