Menu openen

Industrie

Industrie

Heavy duty luchtfilters voor industriële toepassingen, zoals de scheepsbouw en de off-shore industrie.

actief koolfilters

Koolcilinders

Cilinders met een omtrek van 150 mm, verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Koolinhoud van 1 tot 2,4 kilogram, geschikt voor 100 tot 220 kuub per patroon. De aanvangs- en eindweerstand is 200 Pascal. 

koolplaten

Verkrijgbaar in 16 tot 23 mm dikte, in de afmetingen 300 x 600 of 600 x 600 mm. Geschikt voor 140 tot 300 kuub per plaat. De aanvangs- en eindweerstand is 170 Pascal.

los gestort kool

Los gestort kool in 2 en 3 mm dikke korrels. De onbewerkte RB-2 en de geïmpregneerde kool RBAA-2 zorgen voor lucht met een hoog zuurgehalte. Om de juiste standtijd en weerstand van de kool te behouden, is een goed voorfilter noodzakelijk. Dit voorkomt dat de kool dichtslibt. 

EPA/HEPA filters

EPA filters

Filtermedium van microglasvezel, behuizing van MDF of metaal. Standaardmaten uit voorraad leverbaar, afwijkende afmetingen beschikbaar op aanvraag. Filterklasse E10 tot en met E12.

HEPA filters

Zeer fijn filtermedium van microglasvezel, behuizing van MDF of metaal. Standaardmaten uit voorraad leverbaar, afwijkende afmetingen beschikbaar op aanvraag. Filterklasse H13 en H14.

compactfilters

MP-box

Hoogwaardig glasvezel medium.


Filterklasse M5 en F7


De MP-box is een compactfilter dat is uitgevoerd met een gegalvaniseerd stalen frame.


Standaard diktes zijn: 20, 25, 45 en 95 mm.

M-cel

Hoogwaardig glasvezel medium.

Filterklasse M6 tot en met F9.

Het M-cel filter heeft een inbouwdiepte van 100 mm. en een header van 25 mm. dik.

Beschikbare afmetingen zijn:

 • 287x592x100 mm.
 • 490x592x100 mm.
 • 592x592x100 mm.

V-cel

Hoogwaardig glasvezel medium.

Filterklasse M6 tot en met F9.

Het M-cel filter heeft een inbouwdiepte van 292 mm. en een header van 25 mm. dik.

Beschikbare afmetingen zijn:

 • 287x592x292 mm.
 • 490x592x292 mm.
 • 592x592x292 mm.

.

draadframe filters

draadframe filters

We hebben diverse soorten draadframe filters uit voorraad leverbaar. Filters met speciale afmetingen of van afwijkend materiaal maken we voor u op maat in onze eigen productiehal.

Draadframe filters produceren wij in de volgende filterklassen:

 • G2
 • G3
 • G4
 • M5
 • M6

filtermedia

C15-150 (G2)

Filtrair filters geschikt als voorfilter of groffilter in ventilatie- en luchtbehandelingssystemen. Uitwasbaar. Ook geschikt als voorfilter in autospuiterijen of in machinekamers van schepen.

Filterklasse G2.

Standaard rollen: 1,00 x 40 m. en 2,00 x 40 m.

CT15-350 / 500

Voor- en nafilters van Filtrair geschikt voor het reinigen van inlaatlucht onder zware omstandigheden in fabrieken, machinekamers en koelruimten. De filters zijn uitwasbaar en combineren hoge stofvangcapaciteit met een lage weerstand.

Filterklasse G3 (350) en G4 (500).

VNF-290 (G3)

Filtrair filters geschikt als voorfilter of groffilter in ventilatie- en luchtbehandelingssystemen. Uitwasbaar. Iets dikker dan de CT15-350, waardoor het filter een nog hogere stofvangcapaciteit en aanvangsweerstand heeft.

Filterklasse G3.

PSF-300 (G4)

Filtrair filters geschikt als voorfilter of groffilter in ventilatie- en luchtbehandelingssystemen. Met name geschikt voor grote volumes zwaar vervuilde lucht in industriële omgevingen. Filterklasse G4.

inbouwframes

inbouwframes

Inbouwframes voor het plaatsen van verschillende soorten filters. Custom made oplossingen op aanvraag.

overdrukfilters

actief kool overdrukfilter

Actief koolstoffilter in gegalvaniseerd stalen frame. Met pakking aan de schone-luchtzijde en handgrepen aan de vuile-lucht-zijde. Verkrijgbaar in de maten 70 en 100 mm. Geschikt voor alle BMAir MAO systemen. Keuze uit verschillende type kool: A, ABE, ABEK, AK, K of Hg.

P1 overdrukfilter

P1 filter van geplisseerd synthetisch filterdoek in gegalvaniseerd stalen frame met afdichtband aan de schone-lucht-zijde. Verkrijgbaar in 30 en 50 mm. Geschikt voor alle BMAir MAO systemen. Filterklasse G4.

P2 overdrukfilter

P2 filter van synthetisch minipleat filter in MDF frame. Met pakking aan de schone-lucht-zijde en handgrepen aan de vuile-lucht-zijde. Geschikt voor alle BMAir MAO systemen. Filterklasse F9.

P3 overdrukfilter

P3 overdrukfilter van minipleat in MDF frame. Met afdichtband aan de schone-lucht-zijde, een beschermrooster aan beide zijden en handgrepen aan de vuile-lucht-zijde. Geschikt voor alle BMAir MAO systemen. Filterklasse H13.

paneelfilters

G-box

Voordelige wegwerpfilters voor gebruik in koel-, verwarmings- en ventilatiesystemen. Ontworpen voor licht industriële en commerciële toepassingen. Glasvezel medium, verlijmd in een stevig kartonnen raam. Verkrijgbaar in filterklasse G2 en G3. 

Z-box G4

Z-box filters worden met name gebruikt in computerventilatiesystemen, als voorfiltratie voor schone werkbanken, in de levensmiddelen- en agroindustrie en in ventilatiesystemen voor de electronische industrie. Filterklasse G4.

Z-box M5

Vergelijkbaar met de Z-box G4, maar met een hoger rendement en een hogere aanvangs- en eindweerstand.

Filterklasse M5

Z-box Metal

Gevouwen filter met stevig verzinkt stalen frame. Met name geschikt voor gebruik onder zware omstadigheden en op plaatsen met een hoge luchtvochtigheid. Leverbaar in verschillende maten en diktes. Filterklasse G2 tot en met F7.

zakkenfilters

FSH synthetische filters

Hoogwaardige filters van eigen fabrikaat met een groot filteroppervlak, een lange standtijd en lage aanvangsweerstand. Dubbele stiknaden garanderen een goede werking. Filterklasse G3 tot en met F8.

rigid pocketfilter PP (G4)

Hoogwaardige zakkenfilter van Filtrair met stijve zakken. Vrijwel geen stofdoorslag en zeer hoge stofvangstcapacitiet. Geen last van roestvorming en zeer geschikt voor vochtige omgevingen.

Filterklasse G4.

rigid pocketfilter PF (M5)

Hoogwaardige zakkenfilter van Filtrair met stijve zakken. Vrijwel geen stofdoorslag en zeer hoge stofvangstcapacitiet. Geen last van roestvorming en zeer geschikt voor vochtige omgevingen.

Filterklasse M5.

rigid pocketfilter PT (M6)

Hoogwaardige zakkenfilter van Filtrair met stijve zakken. Vrijwel geen stofdoorslag en zeer hoge stofvangstcapacitiet. Geen last van roestvorming en zeer geschikt voor vochtige omgevingen.

Filterklasse M6.

rigid pocketfilter PM (F7)

Hoogwaardige zakkenfilter van Filtrair met stijve zakken. Vrijwel geen stofdoorslag en zeer hoge stofvangstcapacitiet. Geen last van roestvorming en zeer geschikt voor vochtige omgevingen.

Filterklasse F7.

plusAir

Geschikt voor vochtige omstandigheden. De geringe weerstand zorgt voor lage operationele kosten. Door de hoge stofvangcapaciteit zeer geschikt als voorfilter. Filterklasse G4, F5, F6 en F7.

drop safe G4-300 en G4-600

Verwijdert niet alleen vaste deeltjes, maar ook sneeuw, nevel en mist. Werkt onder extreme omstandigheden en blijft stijf, ook bij vocht en turbulente luchtstromingen. Zeer geschikt voor offshore en maritieme toepassingen. Volledig in kunststof uitgevoerd. Filterklasse G4.

Bekijk hier een video over dit product. 

drop safe (M5 - M6)

Verwijdert niet alleen vaste deeltjes, maar ook sneeuw, nevel en mist. Werkt onder extreme omstandigheden en blijft stijf, ook bij vocht en turbulente luchtstromingen. Zeer geschikt voor offshore en maritieme toepassingen. Volledig in kunststof uitgevoerd. Filterklasse M5 en M6.

Bekijk hier een video over dit product. 

Klantervaringen

"al jaren"

Bekijk alle klantervaringen