Menu openen

Toepassingen

WTW-filters

FSH levert standaard luchtfilters voor warmte-terugwin-installaties en maakt op verzoek filters voor vrijwel elk luchtbehandelingssysteem.

Kwaliteit
Onze filters worden gemaakt van hoogwaardige polyestervezels, die tijdens de productie aan een zijde wordt verwarmd. De vezels versmelten daarbij voor een deel, waardoor het filterrendement omhoog gaat. De opbouw zorgt er eveneens voor dat er binnen afzienbare tijd een stofcake in het filter ontstaat. Deze laag is gunstig voor het rendement van het filter en zorgt ervoor dat de WTW-unit beter beschermd is tegen schadelijke deeltjes. 

Vervang uw WTW-filter regelmatig
Hoewel het aantrekkelijk lijkt om de filters in WTW-installaties na verloop van tijd zelf te reinigen, raden wij dit ten zeerste af. Wanneer luchtfilters gewassen of met een stofzuiger schoon gezogen worden, raakt de structuur van de filters beschadigd. Dit tast de effectiviteit aan en zorgt ervoor dat de WTW-unit meer te lijden heeft van stofdeeltjes. 

Ook kan een wasbeurt niet voorkomen dat micro-organismen zich in het filter verzamelen en zich vermenigvuldigen. Een bacteriekolonie in een luchtbehandelingssysteem komt de kwaliteit van de gezuiverde lucht niet ten goede. 

Wij raden u daarom aan om de filters van uw WTW-installatie regelmatig te vervangen en niet opnieuw te gebruiken. 

Dé oplossing voor stankoverlast uit uw houtkachel of openhaard
Heeft u last van stank in uw woning via uw WTW-unit? Vaak komt dit door stank vanuit een houtkachel, openhaard of vanuit uw naaste omgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een industriegebied of een paarden- en varkensstal. Gelukkig hebben we hiervoor dé oplossing: WTW-Carbon combifilter 600. U sluit deze aanvoudig aan na de WTW-unit op het toevoer kanaal. Meer weten? Neem gerust contact op. 

Vragen?
Voor vragen over filters kunt u terecht bij onze medewerkers. Zij adviseren u graag welk type het meest geschikt is voor uw systeem.

Gerelateerde filters

Klantervaringen

"goede service, correcte levering, bij telefonische vragen goed geholpen. lekkere koeke van vertegenwoordiger. bestellijst op ... "

Bekijk alle klantervaringen